PAVASARIS-VASARA ’24! Atraskite TOP sezono tendencijas! TIKRINTI >


Vyriški žygio batai – kuriuos pasirinkti? Siūlomi modeliai iš eavalyne.lt asortimento

Žygio batai

Trekingo batai, kartais dar vadinami žygio batais, yra viena iš patvariausių avalynės rūšių. Nenuostabu, juk šie batai turi tobulai atlikti savo funkcijas bet kokiomis sąlygomis – tiek žygiuojant stačiais kalnų takais, tarp krūmynų su vešlia augmenija, tiek ir lygioje vietovėje. Tačiau kaip išsirinkti tobulą porą iš tokio plataus asortimento? Skaitykite toliau ir sužinokite.

Vyriški žygio batai turi atitikti vieną pagrindinį kriterijų: jie turi stabilizuoti Jūsų kojas. Tačiau tai nėra vienintelis veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti renkantis batus. Sužinokite, į ką kreipia dėmesį kalnų gelbėtojas ir sportininkas Konradas Biela ir kokius modelius iš eavalyne.lt asortimento jis rekomenduoja.

SS 24
sportininkas Konradas Biela
Konradas Biela

„Esu Konradas Biela ir dirbu kalnų gelbėtoju. Mano gyvenimas yra susijęs su kalnais – bėgimu kalnuose, slidinėjimu, žygiais bei laipiojimu. Vietovės, kuriose dažniausiai būname judrūs, reikalauja ne tik didelio fizinio pasirengimo, bet ir tinkamos įrangos, užtikrinančios geresnį sukibimą ar stabilumą. Sužinokite, į ką atkreipti dėmesį renkantis tinkamus žygio batus”.

Jei jaučiatės sutrikę dėl plataus prekių ženklų ir modelių asortimento, sportininkas Konradas Biela išskiria keletą svarbiausių savybių, į kurias reikėtų atkreipti dėmesį perkant batus:

1. Tinkamas dydis

Pradėkime nuo pagrindinių dalykų. Rinkdamiesi vyriškus žygio batus atkreipkite dėmesį į tinkamą dydį. Išmatuokite pėdos ilgį ir sulyginkite jį su vidpadžio ilgiu. Nepamirškite pridėti 1-1,5 cm tarpo, nes žygiams į kalnus dažniausiai yra maunamasi storesnes kojines, be to, dėl fizinio krūvio pėdos dažnai patinsta.

2. Padas

Kitas svarbus aspektas – aukštos kokybės padas, kuris užtikrins stabilumą ir sukibimą su įvairiomis dangomis. Vyriški trekingo batai turėtų būti su neslystančiu padu ir užtikrinti veiksmingą amortizaciją ant šlaito. Komfortas taip pat vaidina svarbų vaidmenį, kai žygiuojama kelias valandas. Vasarai rinkitės modelius, pagamintus iš laidžių orui ir sugeriančių drėgmę medžiagų, o žiemai – su storu, šilumą užtikrinančiu pamušalu.

Peržiūrėkite vyriškų trekingo batų asortimentą eavalyne.lt

4. Vandeniui atspari medžiaga

Nemažiau svarbi savybė yra atsparumas vandeniui bei žygio batų kokybė – tokio tipo avalynė yra veikiama įvairiausių oro sąlygų ir nešiojama ant sudėtingo reljefo, todėl turi būti pagaminta iš tvirtos ir patvarios medžiagos. Jei planuojate leistis į žygius žiemą arba drėgnoje vietovėje, įsitikinkite, kad batai turi GORE-TEX membraną, kuri apsaugos Jūsų pėdas nuo vandens ir drėgmės.

5. Batų aukštis

Žieminiai žygio batai turi turėti aukštą aulą. Nors vasarą idealiai pasiteisins žemesni, taigi ir lengvesni batai, tačiau žiemą nerekomenduojame autis tokių. Žygiuojant apsnigtais takais arba ankstyvą pavasarį atšalus orams reikės batų virš kulkšnies. Aukšti trekingo batai ne tik suteikia papildomos šilumos, bet ir stabilizuoja čiurnos sąnarį.

„Nuo batų ir aprangos priklauso mano saugumas ir komfortas, todėl tam skiriu labai daug dėmesio. Žygio tempas, reljefas, oro sąlygos – visa tai turi įtakos avalynės pasirinkimui. Paruošiau Jum keletą rekomendacijų dėl avalynės žygiams, kuri puikiai pasiteisins kalnuotose vietovėse ir ne tik.”

Jau žinote, į kokius aspektus reikėtų kreipti dėmesį renkantis vyriškus žygio batus. Belieka rasti tobulą modelį, atitinkantį visus kriterijus. Siekdami palengvinti Jūsų paieškas, kartu su Konradu Biela atrinkome rekomenduojamus žygio batų modelius iš internetinės parduotuvės eavalyne.lt asortimento. Rasite juos toliau!

On trekingo batai

Batai, nuo kurių pradedame sąrašą, idealiai tinka lengvesniems žygiams. Bet ne tik. Prekių ženklo On modelis Cloudtrax taip pat dažnai yra nešiojami kaip miesto avalynė – pagrinde žiemą.

Turistiniai batai Cloudtrax

„Išbandžiau Cloudtrax modelį su aukštu batviršiu įvairiomis sąlygomis – ant sniego, lyjant lietui, taip pat saulėtomis dienomis. Dėl specialaus protektoriaus iš Missiongrip™ gumos mišinio batai labai gerai sukimba su akmenuotu paviršiumi. Taip pat verta pagirti konstrukciją ir panaudotą CloudTec® technologiją, kuri puikiai amortizuoja ant ilgų, stačių nusileidimų ir kartu užtikrina pėdos stabilumą.”

Kitas prekių ženklo On modelis, į kurį verta atkreipti dėmesį, yra vandeniui atsparus Cloudwander modelis su žemu batviršiu.

Cloudwander Waterproof

„Batai, su kuriais iš tiesų išbandžiau viską – bėgimą, kopimą lengvais maršrutais, kopimą via ferratomis, važiavimą dviračiu ar tiesiog pasivaikščiojimą kalnų takais. Tai mano mėgstamiausi trekingo batai, kai kalba pasisuka apie pėdos judesių nevaržančius batus iki kulkšnies. Taip pat jie puikiai tinka kasdienai, pavyzdžiui, budėjimui kalnuose. Dėl naudojamų EVA putų batai yra labai lengvi, o dėl puikaus Missiongrip™ protektoriaus sukibimo ir vandeniui atsparios dangos šis modelis yra mano lyderis iš On Running asortimento.

Žygio batai

Meindl batai – šeimos prekių ženklas, užtikrinantis kokybę ir stilių

Daugeliui gamintojų žygio batų gamyba yra nemenkas iššūkis. Tačiau su juo puikiai susitvarko bendrovė Meindl, maždaug tris šimtus metų gyvuojanti šeimos įmonė, kilusi iš Vokietijos. Šio gamintojo batai pasižymi funkcionalumu, puikiu batų prigludimu ir patvarumu. Būtent dėl pastarosios savybės Meindl žygio batai tarnaus Jums ilgus metus.

Ypatingo dėmesio verta serija, pažymėta Meindl Identity®, kurioje pagal individualiai suteiktą sertifikatą galite patikrinti, iš kur atvežta Jūsų batų gamybai naudojama medžiaga. Meindl asortimente taip pat rasite rankų darbo batų, kuriuos atpažinsite iš dvigubų siūlių. Vienas iš skiriamųjų šio prekių ženklo standartinių batų bruožų yra įdomių ir efektyvių technologijų naudojimas:

  • modeliai iš GORE-TEX® membranos pasižymi atsparumu vandeniui ir optimaliu laidumu orui, kas tikrai praverčia nestabiliomis kalnų sąlygomis,
  • Vibram® padas užtikrina aukščiausio lygio sukibimą,
  • lengvas ir higieniškas AIR-ACTIVE® vidpadis prisitaiko prie pėdos formos ir efektyviai sugeria drėgmę,
  • Memory Foam System, t.y., specialios putos, veikiamos temperatūros ir kūno spaudimo, prisitaiko prie pėdos formos.

Viena yra aišku: pasirinkę Meindl trekingo avalynę, gausite solidžius ir patogius batus, su kuriais nueisite daugybę įsimintinų maršrutų, pamiršdami apie nepalankias sąlygas ar diskomfortą.

Salewa batai – kultinio prekių ženklo žygio batai

Ieškodami kokybiškų žygio batų, būtinai atkreipkite dėmesį į prekių ženklo Salewa asortimentą. Josef Liebhart avalynė pasižymi vokiško meistriškumo precizija ir itališku dizainu, nes ji gaminama Pietų Tirolyje. Užrašas ant batviršių „Designed in the heart of the Dolomites” (liet. Sukurta Dolomitų širdyje) ne tik įkvepia žygiams į kalnus, bet ir garantuoja saugumą ekspedicijų metu. 

Salewa yra pasaulinis lyderis outdoor avalynės rinkoje. Profesionalumą užtikrina pažangios ir kiekvienos kolekcijos modeliuose naudojamos technologijos, pavyzdžiui:

  • EVA putos: ypatingai lengva ir lanksti medžiaga, atspari šalčiui ir dilimui. Dažniausiai iš jų gaminami žygio batų padai, kurie užtikrina tinkamą lankstumą ir gerą amortizaciją.
  • Ortholite: iš šios medžiagos gaminamas laidus orui ir sugeriantis smūgius vidpadis. Dėl poliuretano putų batai tobulai prisitaiko prie pėdos formos ir užtikrina nuolatinę ventiliaciją.
  • Kevlaras: šis polimeras naudojamas kuriant ypač atsparius išsitampymui pluoštus, taip pat jis sustiprina outdoor avalynės batviršio konstrukciją.

Svetainėje eavalyne.lt rasite tiek vyrams, tiek moterims skirtų Salewa žygio batų. Šio gamintojo avalynė išsiskiria ne tik pažangiausiomis technologijomis, bet ir žavi savo dizainu bei spalvomis, todėl Salewa asortimente kiekvienas ras kažką tinkamo sau.

Rinkitės protingai, pirmenybę teikdami saugumui žygiuose, tačiau nepamirškite, kad net ir trekingo batai gali atrodyti stilingai – visas šias savybes užtikrins prekių ženklas iš Pietų Tirolio.

Vyriški žygio batai aktyviems

Žygiai gali būti įvairūs – tiek mėgėjiški, tiek bėgimo. Mėgstamiausias Konrado sportas yra bėgimas kalnuose, todėl jis labai dažnai renkasi šią veiklą. Kokie batai bėgimui kalnuose tiks labiausiai?

„Pirmasis mano favoritas šioje kategorijoje yra vyriški batai On Cloudultra. Tai avalynė ilgam bėgimui ir ne tik. Su jais taip pat esu įveikęs šimtus kilometrų tiesiog vaikščiodamas. Šie batai išsiskiria labai gera amortizacija, nes, kaip ir ankstesniuose modeliuose, juose naudojama CloudTec® technologija. Šį kartą panaudotas dvigubas sluoksnis, kad pėdos būtų dar labiau apsaugotos.”

Batai Cloudultra

Anksčiau Konradas pristatė savo mėgstamiausius batus trekingui, o šį kartą jis pristato savo mėgstamiausius modelius „greitesniam judėjimui” kalnuose”:

Batai Cloudvista

„Cloudvista” batuose labiausiai mane sužavėjo pusiausvyra tarp amortizacijos ir bato svorio. Batas neįtikėtinai gerai laiko koją ant akmenuoto paviršiaus. Avėdamas jais įveikiau ir lengvesnius, ir sunkesnius, techniškesnius takus, jie puikiai pasiteisino kiekvienoje situacijoje. Dėl geros amortizacijos ir CloudTec® technologijos su šiais batais galima įveikti daugybę kilometrų.”

Šie trys prekių ženklai nėra vieninteliai žygio batų gamintojai internetinės parduotuvės eavalyne.lt asortimente. Pas mus taip pat rasite Columbia, Garmont, CMP, Jack Wolfskin ir daugybės kitų gamintojų modelių.

Jus gali sudominti: Batai bėgimui asfaltu, bekele ir varžybiniai: TOP žinomų gamintojų modeliai >>>

Nepamirškite, kad tinkama ir kokybiška avalynė yra saugių žygių pagrindas!

Originalus straipsnis buvo išverstas ir pritaikytas eavalyne.lt tinklaraščio reikmėms.
Sekite mus ir gaukite informaciją apie mados tendencijas bei įkvepiančias naujienas!Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį
Tikrinti internetinėje parduotuvėje
dr. martens, moteriski laikrodziai, viking zieminiai batai vaikams, ugg vyrams, krepsinio kedai, eava, vaikiski zieminiai batai, rieker batai moterims, timberland, jordan batai, dr martens batai, dr martens, ecco, lowa batai, lorenzo batai, krepsinio bateliai, šilti žieminiai batai moterims

Siekdami teikti aukščiausio lygio paslaugas, savo svetainėje naudojame slapukus ir panašias technologijas. Jie padeda užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, saugumą ir pagrindinių jos funkcijų įgyvendinimą. Daugiau informacijos

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close